دوشنبه، 14 خرداد 1403
پایگاه خبری میار » اقتصادی » خبر خوب برای بازار سرمایه؛ روند نزولی و اصلاحی بیشتر سهم‌ها بازگشت

خبر خوب برای بازار سرمایه؛ روند نزولی و اصلاحی بیشتر سهم‌ها بازگشت

0
178
کد خبر: 52436
اعلام دو عرضه اولیه جدید در هفته جاری، تغییر فرمول خوراک پالایشگاه‌های نفت، وعده رئیس جمهور مبنی بر تداوم عرضه‌های سوآور در بورس و حذف بند مربوط به اخذ مالیات از سهام از طرح مجلس سیگنال‌هایی هستند که امروز باعث شد پس از رکوردشکنی شاخص کل در روز گذشته، به اندازه بیش از 80 هزار واحد منفی، امروز شاخص رنگ سبز را به خود ببیند.

به گزارش میار، پس از دو افت سنگین در دو روز نخست هفته جاری، برخی از پیش‌بینی‌ها درباره روند بازار سهام امروز امیدبخش به نظر می‌رسد. حمید اسدی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با روند احتمالی بازار سهام امروز (۹۹/۵/۲۷) گفته است: به احتمال زیاد صف‌های فروش جمع می‌شوند و امکان اینکه شاخص بازار امروز مثبت شود وجود دارد اما حتی اگر شاخص منفی باشد سیر نزولی شاخص بسیار ملایم خواهد بود.

از سوی دیگر از روز گذشته تاکنون چند پیام امیدبخش برای آینده بازار سهام قابل مشاهده است.

اعلام دو عرضه اولیه هفته جاری

قرار است روز سه‌شنبه ۲۸ مردادماه شرکت تهیه توزیع غذای دنا آفرین فدک، ۲۰ درصد از سهام خود را در نماد «گدنا» از طریق عرضه اولیه وارد بورس می‌کند که حداکثر نقدینگی مورد نیاز ۱۲ هزار تومان است. علاوه بر عرضه اولیه گدنا مورد بعدی عرضه اولیه غکورش است.

روز چهارشنبه ۲۹ مردادماه شرکت صنایع غذایی کورش، ۱۲ درصد از سهام خود را از طریق عرضه اولیه وارد بورس می‌کند که حدود ۱۶۰ هزار تومان نقدینگی می‌خواهد.

تغییر فرمول خوراک پالایشگاه‌های نفت 

همچنین روز گذشته رئیس جمهور از عرضه‌های سوآور در بورس سخن گفته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز روز گذشته خبر داد: بند مربوط به اخذ مالیات از سهام و سپرده بانکی از طرح مجلس در اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم حذف شد.

با وجود این پیام‌های امیدبخش اما توییت شب گذشته رئیس سازمان برنامه کمی نگرانی‌ برای فعالان بازار سهام به دلیل مشخص نبودن طرح اقتصادی آینده دولت به وجود آورده است.

محمدباقر نوبخت در توییتی نوشت: آنچه از پیش‌فروش اوراق نفتی در بورس صحبت می‌شود متفاوت از طرح فروش قطعی نفت است که در شورای عالی اقتصادی مورد توافق قرار گرفته و منتظر نظر مقام معظم رهبری هستیم.
بورس تهران کی برمی­‌گردد؟

اما روند بورس در ادامه چگونه بود

در همین مورد دنیای اقتصاد در گزارشی در این مورد نوشته بود: برخی معتقدند رشد سهام شرکت‌ها ناشی از انتظارات افزایش نرخ ارز مشهود بود و با کاهش این انتظارات به دلیل توافق تجاری بین چین و آمریکا، ارزش دلار در بازار جهانی و داخل کشور کاهش یافت و با افت قیمت سهام، شاخص به عدد واقعی خود نزدیک‌تر شده و سهام شرکت‌ها نیز ارزنده‌تر به نظر می‌رسد. ضمن آنکه خبر‌ها حاکی از بهبود تراز تجاری ایران و وضعیت بهتر دارایی خارجی کشور و همچنین دسترسی بیشتر کشور به منابع ارزی است و همه اینها به کاهش انتظارات نرخ ارز کمک می‌کند.

گروهی از کارشناسان بازار سهام نیز اذعان دارند مجموعه‌ای از عواملی اقتصادی که سبب رشد بازار شده بود اکنون دیگر پابرجا نیست؛ در نتیجه تقاضا برای سهام به‌صورت قبل وجود ندارد و انتظارات افزایش نرخ ارز با توافق تجاری بین آمریکا و چین کاهش یافته است و از طرفی ترس از تداوم ریزش بازار و فاصله رقم رشد بورس با سایر بازار‌ها سبب خروج سرمایه‌گذاران و به افت شاخص در روزهای اخیر منجر شده است.

فشار کاهش نرخ دلار

سیدحمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: مهم‌ترین عامل افت‌های اخیر شاخص، کاهش نرخ ارز است. بازار دیگر نسبت به افزایش نرخ ارز خوش‌بین نیست.

نکته بعدی بحث سیاست‌های حمایتی دولت است؛ لغو عرضه صندوق دارا دوم به سلب اعتماد سرمایه‌گذاران از دولت منجر شد و ناهماهنگی بین سازمان‌های مختلف دولت و متولیان به مردد شدن بازار شدت بخشید. او اضافه می‌کند: از طرفی خبر افزایش حداکثر نرخ بهره در کریدور بین بانکی تا ۲۲ درصد، به این ریزش شدت داد. از طرف دیگر تمام سهام موجود در بازار ارزنده نبودند و قیمت‌های بیشتر از ارزش آنها سبب رشد جهشی بورس در چند ماه اخیر شده بود و بازار به دنبال چنین بهانه‌ای بود تا اصلاح صورت گیرد. به نظر می‌رسید نیازمند یک اصلاح گسترده به‌خصوص در سهام شرکت‌های بزرگ بودیم.

علیرضا تاج‌بر، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: افزایش‌های پی‌در‌پی قیمت‌های بازار سهام سبب شد شاخص کل بورس پس از رشد‌های متوالی در چند روز اخیر مسیر برگشت را طی کند. از مهم‌ترین عوامل افت شاخص کل بورس، سلب اعتماد سرمایه‌گذاران از متولیان بازار و دولت بوده است. با لغو عرضه صندوق دارا دوم این فرض که دولت حامی بورس و موافق سرمایه‌گذاری در این بازار است خدشه‌دار شد.

او اعلام می‌کند: دلیل دوم افت شاخص، در سود بودن بخش زیادی از فعالان بازار بود. این موضوع سبب شد برخی سرمایه‌گذاران با احساس کوچک‌ترین خطری از بازار خارج شوند. او تاکید کرد: از دیگر عوامل افت شاخص، اعلامیه بانک مرکزی مبنی بر افزایش یک درصدی نرخ سود در کریدور بین بانکی بود. طبق این اطلاعیه دامنه نرخ سود در بازه ۲۲-۱۴ درصد قرار گرفت. این تصمیم با هدف کاهش دامنه دالان نرخ سود، افزایش نرخ سود در بازار بین‌بانکی و هدایت نرخ تورم به سمت نرخ تورم هدف اتخاذ و از روز شنبه ۲۵ مردادماه اجرایی شد. افزایش سقف نرخ بهره در این دالان تا ۲۲ درصد برخلاف سال گذشته که کف نرخ این دالان تا ۱۰ درصد نیز کاهش یافته بود خود از عوامل افت شاخص کل در روز‌های اخیر بوده؛ زیرا سرمایه‌گذاران خرد و افراد تازه‌وارد به بورس به دنبال مکان امن و بدون ریسک برای سرمایه‌گذاری هستند و بانک بهترین گزینه برای این افراد است.

او می‌گوید: چشم امید سیاست‌گذاران همچنان به بازار سهام است؛ انتظار داریم شرایط به‌زودی برگشت‌پذیر شود. در غیر این‌صورت به خروج بسیاری از سرمایه‌گذاران منجر خواهد شد. در صورت تحقق این موضوع زمان زیادی لازم است تا این اعتماد از دست رفته به بازار بازگردد و شاهد رشد سهام و بازار سرمایه باشیم.

علی صادق‌پور، کارشناس تامین سرمایه سپهر هم می‌گوید: با رسیدن به مرز ۲ میلیون واحد عرضه‌ها شدت گرفت و عرضه سهام عدالت سبب کندی این روند صعودی شد. توافق بین امارات و رژیم صهیونیستی در مناسبات منطقه‌ای تاثیرگذار است و همچنین رای شورای امنیت برای تمدید تحریم‌ها که با آن موافقت نشد می‌تواند خبرخوب و مثبتی باشد اما به نظر می‌رسد خبرهای خوب سیاسی سیگنال معکوسی به بازار بدهد. زیرا بازار بیشتر با انتظارات تورمی و رشد دلار صعود کرده بود و با این خبرها که در نرخ ارز تاثیرگذار است و انتظارت تورمی کاهش یافته سبب چنین کاهشی در شاخص شده است.

او تاکید می‌کند: خبر گشایش اقتصادی و طرح عرضه نفت در بورس انرژی و تاثیر چندانی بر ریزش نداشته است اما انتشار خبرهای ضد و نقیض از عرضه (ETF)‌های دولتی سبب از دست رفتن بخشی از اعتماد مردم به بازار و دولت شده است. او می‌افزاید: البته بازار هم نیازمند اصلاح بوده است. به گفته او در صورت مدیریت عرضه‌های سهام عدالت و صندوق‌ها پس از اصلاح شاخص مثبت خواهد شد و برخی صنایع از جمله فولاد مبارکه و فلزات رشد قابل توجهی همانند پالایشگاهی‌ها نداشته‌اند اما اصلاحات شدیدی را تجربه کرده‌اند.

روند کلی معاملات

با این وجود امروز از همان اول صبح تحرکات مثبت بازار سرمایه را شاهد بودیم و با وجود اینکه شاخص در حال عقب نشینی به کانال یک میلیون و 700 هزار واحدی بود با شروع روند مثبت و جمع شدن صف‌های فروش بیشتر سهم ها، روند نزولی شاخص شتاب کمتری پیدا کرد و بعد از گذشت یک ساعت از روند معاملات شاهد آن بودیم که بیشتر سهم ها از روند اصلاحی خود بازگشته و به صف خرید رسیده‌اند.

همچنین با تمام شدن بازار تایم اول و ورود به بازار تایم دوم، کم کم رنگ قرمز شاخص رنگ باخت و در عرض کمتر از یک ساعت شاخص توانست رنگ سبز را دوباره به خود ببیند و با قدرت تما به کانال یک میلیون و 800 هزار واحدی خود بازگشت که با تحرکات مثبت بازار و ورود مجدد سرمایه به آن، انتظار می‌رود فردا بیشتر سهم هایی که تا دیروز در حال اصلاح و صف فروش بودند دوباره رشد های خود را شروع کنند.

بنابراین گزارش، روز گذشته شاخص کل با نزول بیش از 80 هزار واحدی موفق شد یک رکورد جدید از نوع منفی برجای بگذارد که بسیاری از تازه‌واردان بازار سرمایه با دیدن روند نزولی دیروز به شدت نسبت به این موضوع نگران شده بودند اما با وجود بازگشت سبز بازار سرمایه، انتظار سبز بودن رنگ شاخص در روز آینده نیز دور از انتظار نیست.  
دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید