یکشنبه، 27 خرداد 1403
پایگاه خبری میار » اجتماعی » جهان » سرنوشت نتانیاهو همچون رئیس جمهور یوگسلاوی سابق خواهد شد؟

تبعات صدور کیفرخواست علیه آقای نخست وزیر؛

سرنوشت نتانیاهو همچون رئیس جمهور یوگسلاوی سابق خواهد شد؟

0
14
کد خبر: 73877

صدور دادخواست علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی آبروریزی تمام عیار در عرصه حقوقی و بین المللی است. اگر دیوان لاهه بتواند فارغ از فشارهای آمریکا و لابی یهود، در این زمینه حکمی صادر کند، فاجعه ای دیپلماتیک برای اسرائیل رقم خواهد خورد.

به گزارش میار، کریم احمد خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی پس از بررسی های بعمل آورده و براساس گزارش سازمان های بین المللی خواهان صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شد. این دادخواست تحولی مهم در عرصه نبرد دیپلماتیک و سیاسی بود، بطوری که وزارت خارجه این رژیم برای بررسی و مقابله با این پرونده اتاق عملیات ویژه تشکیل داده است.

این تحول سیاسی از 5 جنبه قابل بررسی است؛

اگرچه اقدام مزبور هنوز در حد یک دادخواست است و نیاز دارد که قضات دیوان لاهه آن را تبدیل به حکم نمایند ولی صرف صدور این دادخواست شکست حقوقی و بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی است. در صورتی که قضات دیوان طی هفته‌ها یا ماه‌های آینده بتوانند با وجود فشار سیاسی مقامات آمریکایی و لابی صهیونیست‌ها استقلالشان را حفظ نمایند و نتانیاهو و گالانت را به دلیل جنایت جنگی و کشتار 50 هزار غیرنظامی در غزه محکوم نمایند، فاجعه دیپلماتیک برای رژیم رخ خواهد داد که زلزله سیاسی محسوب می‌شود.

دیوان کیفری بین المللی (ICC) برمبنای میثاق رُم در سال 1998 برای ایجاد دادگاه دائمی علیه جنایت‌های بشری و جنایات جنگی شکل گرفته و با دیوان دادگستری بین المللی(ICJ) که وظیفه حل اختلافات میان کشورها را دارد، متفاوت است. دیوان کیفری برخلاف دیوان دادگستری صلاحیت‌اش برآمده از سازمان ملل نیست و بیشتر ناشی از پیوستن کشورها و مکمل دادگاه‌های داخلی این کشورهاست.

 تاکنون 120 کشور به این میثاق پیوسته‌اند که کشورهای اتحادیه اروپا در آن حضور دارند و این می‌تواند زمینه طرح دعوا علیه نخست وزیر رژیم و وزیر جنگ اسرائیل در محاکم داخلی این کشورها بشود. این دعاوی سفارت‌های رژیم در پایتخت‌های مختلف اروپایی را درگیر کارزارهای فرساینده حقوقی خواهد نمود و درصورت صدور حکم دیوان لاهه، سفرهای این دو نفر به پایتخت‌های اروپایی شرایط دشواری برای تل آویو رقم خواهد زد. در این سناریو هر سفر به معنای امکان دستگیری، فضاسازی رسانه‌ای گسترده و اعتراضات خیابانی خواهد بود که به تشدید انزوای سیاسی و دیپلماتیک رژیم کمک خواهد کرد.

دادستان دیوان کیفری خواستار دستگیری یحیی السنوار، محمد ضیف و اسماعیل هنیه به اتهام جنایت جنگی در 7 اکتبر شده این در حالی است که اولا در 7 اکتبر هزار شهرک نشین که نیمی از آنها نظامی بودند، کشته شدند و 130 نفر هم اسیر شدند که اصلا با آمار ده هزار اسیر فسلطینی یا 50 هزار شهید فلسطینی قابل مقایسه نیست. بنظر می‌رسد قراردادن نام رهبران مقاومت تحت فشار سیاسی بوده تا این دادخواست متوازن بشود اما در واقع قاتل و قربانی را در یک کفه قرار داده است. در این میان مطرح شدن نام هنیه که 5 سال است خارج غزه است و عدم اشاره به هرتسی هالوی هم از عجایب است. 

از نظر تحلیلگران احتمال اینکه نتانیاهو همچون اسلوبودان میلوشویچ،  رئیس جمهور یوگسلاوی سابق در دادگاه مجازات شود، فعلا درو از انتظار است. با این حال حیثیت سیاسی عالی ترین مقام اسرائیلی لکه دار شده و این زمانی اهمیت دوچندان دارد که درنظر داشته باشیم که رژیم صهیونیستی به شدت به روابط با کشورهای غربی وابسته می باشد. به عبارتی عملا ارتباطات نتانیاهو در اتحادیه اروپا به شدت تضعیف می‌شود و این درحالی است که درحال حاضر در نتیجه حمله به رفح روابط نتانیاهو با کاخ سفید هم دچار آسیب شده است. 

دسته بندی: اجتماعی / جهان
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید