شنبه، 29 اردیبهشت 1403
پایگاه خبری میار » اجتماعی » سلامت » صنعت «گیاهان دارویی» سیستان و بلوچستان به توجه بیشتری نیاز دارد

صنعت «گیاهان دارویی» سیستان و بلوچستان به توجه بیشتری نیاز دارد

0
67
کد خبر: 70921
یکی از ظرفیت‌های بالقوه و بی نظیر استان سیستان و بلوچستان که می‌تواند زمینه اشتغال و جهش اقتصادی را برای این منطقه محروم فراهم کند، صنعت گیاهان دارویی است که متاسفانه تاکنون به آن توجه نشده است.

به گزارش میار ؛ قطعا یکی از ظرفیت‌های بالقوه و عظیم استان پهناور سیستان و بلوچستان که بیش از ۱۱ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده صنعت «گیاهان دارویی» است که می‌تواند زمینه یک جهش اقتصادی بلند را برای کشور فراهم و به‌تبع آن، منابع سرشار ارزی را نیز نصیب کشور کند که این مهم بر ضرورت توسعه کشت گیاهان دارویی در منطقه می افزاید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه همه ساله گیاهان دارویی زیادی به دلیل نبود صنایع و کارگاه های فرآوری در استان سیستان و بلوچستان بلا استفاده و به حال خود در طبیعت رها می شوند و یا به مقدار اندکی توسط بومیان جمع آوری می شوند، در حالی که اگر صنایع تبدیلی و فرآوری در منطقه ایجاد شوند به نسخه شفا بخشی در حوزه اشتغال و تولید دست خواهیم یافت زیرا به عقیده کارشناسان به ازای هر هکتار کشت گیاهان دارویی، برای یک تا سه نفر شغل ایجاد می‌شود.

حسینی سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان را ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار و با تولید بالغ بر ۲۰ هزار تن ذکر کرد و افزود: سیستان و بلوچستان دارای افزون بر ٢٠٠ گونه گیاهی زراعی، باغی، جنگلی ومرتعی است.

حسینی تصریح کرد: درقالب برنامه ۵ ساله توسعه کشت گیاهان دارویی که با هدف افزایش سطح زیر کشت و شکل گیری صنعت و بازرگانی گیاهان دارویی، ارتقای سطح درآمد کشاورزان و ایجاد زمینه های جدید اشتغال زایی و حفظ ذخایر توارثی و اهلی سازی گیاهان دارویی در سازمان جهاد کشاورزی دنبال می‌شود، ۶۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی سیستان وبلوچستان افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: عمده گیاهان دارویی که در هدف برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی قرار دارد شامل حنا،  چای ترش،  نیل یا وسمه،  گل محمدی،  سیر و زیره سبز ،رازیانه ،سیاهدانه ،... قرار دارند.

وی تصریح کرد: برای تحقق توسعه گیاهان دارویی، تولید و توزیع انواع بذر،احداث واحدهای فرآوری ، اسانس گیری و گلاب گیری ،احداث مزارع الگویی با همکاری مراکز تحقیقاتی وهمکاری با بهره برداران در کشت و صادرات محصولات تولیدی را در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار داده ایم.

حسینی تاکید کرد: در برنامه توسعه سطح زیر کشت و تولید گیاهان دارویی،  ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاه‌های مورد نیاز نیز به عنوان زنجیره ارزش برای فرآوری محصولات مد نظر قرار دارد.
دسته بندی: سلامت / شهری / اسلاید
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید