پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
پایگاه خبری میار » اجتماعی » انتظامی » وجود 100 هزار معتاد خیابانی در تهران

وجود 100 هزار معتاد خیابانی در تهران

0
250
کد خبر: 34118
میار: آمارهای رسمی از وجود 4 میلیون معتاد در کشور خبر می‌دهد که از این تعداد 3 میلیون و 800 هزار مصرف‌کننده دائمی و یک میلیون و 600 هزار نفر آنها مصرف‌کننده تفننی هستند. سن معتادان بین 15 تا 65 سال است و این آمار یعنی حدود 5 درصد جامعه درگیر اعتیاد هستند.
به‌ گزارش میار، صبح دیروز ششمین جلسه بررسی وضعیت طرح پاکسازی، ترمیم و تثبیت مناطق شوش، هرندی، مولوی و بازار از حضور خرده‌فروشان، توزیع‌کنندگان و معتادان متجاهر با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله، معاون قضایی دادستان کل کشور و رئیس شورای شهر تهران برگزار شد.
در این نشست اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان آمار فوق از اعتیاد در کشور اظهار داشت: حدود یکصد هزار معتاد متجاهر در کشور داریم و مناطق شوش، هرندی و فرحزاد دارای بیشترین معتادان متجاهر است اما حق معتادان نیست که در زیر پل‌ها و در کنار جوی آب باشند. البته حق مردم هم نیست که با این معتادان  چهره به چهره مواجه شوند. انسان شخصیت و کرامت دارد و باید سرپناهی برای آنها ایجاد شود. در گزارش دو ماه پیش سازمان ملل از اقدامات صورت گرفته برای ایجاد سرپناه معتادان از ما تشکر و تقدیر کردند و ما وظیفه انسانی خود را در این خصوص انجام داده‌ایم و نیازی به تشکر نیست. دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: اعتیاد بیشترین آسیب‌های اجتماعی را به‌دنبال دارد و در حال حاضر 55 درصد طلاق‌ها مربوط به اعتیاد می‌شود و بسیاری از جرایم خرد و خشن ناشی از مصرف مواد مخدر است و در حال حاضر ظرفیت‌ها در خصوص مبارزه با مواد مخدر افزایش یافته است. مؤمنی افزود: معتادان متجاهر بعد از جمع‌آوری 3 تا 6 ماه نگهداری می‌شوند که این مدت زمان کمی برای ترک اعتیاد آنها است و حداقل زمان یک تا دو سال باید باشد تا یک فرد معتاد بتواند مهارت و شغلی یاد بگیرد که پس از یک دوره 6 ماهه دوباره به اعتیاد رو نیاورد.
وی گفت: قانون ما در حوزه ستاد مبارزه با مواد مخدر نیاز به روزآمدی دارد. همچنین ما باید ضربه به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان مواد مخدر بزنیم تا دیگر نتوانند نسبت به تأمین و توزیع مواد مخدر اقدام کنند.
در ادامه این نشست سرهنگ محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ نیز اظهار داشت: از 9 بهمن سال گذشته به پاکسازی محلات پرخطر از لوث وجود خرده‌فروشان، توزیع‌کنندگان و معتادان متجاهر اقدام کرده‌ایم و تا به امروز 5 هزار و 536 خرده‌فروش بازداشت شدند که 80 درصد آنها روانه زندان شدند و 20 درصد دیگر نیز با قرار وثیقه آزاد هستند. همچنین 15 باند تهیه و توزیع مواد مخدر در منطقه شناسایی و 46 قاچاقچی را دستگیر کرده‌ایم. 25 هزار و 420 نفر از معتادان جمع‌آوری و تحویل مراکز بازپروری شده‌اند. پلمب 95 باب پلاک قرمز را تاکنون داشته‌ایم که آب و برق و گاز را قطع کرده‌ایم تا نتوان در آن خانه‌ها زندگی کرد و استقرار شبانه‌روزی نیروی انتظامی موجب تثبیت پاکسازی این محلات شده است.
سرهنگ بخشنده افزود: 2 هزار نفر از معتادان متجاهر به‌دلیل مشکلات روحی، روانی و معلولیت‌های حرکتی و همین‌طور بیماری‌های حاد منع پذیرش دارند که باید فکری به حال آنها شود و پیشنهاد داده‌ایم که طرح تفصیلی منطقه 12 را شهرداری در اولویت قرار دهد و یک ساختمان مناسب نیز به پایگاه‌ پلیس مبارزه با مواد مخدر داده شود تا بتوانیم فعالیت بهتری داشته باشیم.
سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز در این نشست گفت: یکی از دغدغه‌های ما نگهداری معتادان متجاهر بوده است که این اقدام توسط تمامی دستگاه‌ها و با همراهی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و پیگیری بی‌وقفه آن و همین‌طور همکاری سپاه، سازمان زندان‌ها و نیروی انتظامی به ثمر رسیده است.
 در بحث بازپروری نیز همکاران بهزیستی اقدامات خوبی را انجام دادند و مرکز زیادیان و سروش مهر به نگهداری این معتادان اقدام کرده است.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: با گذشت چند ماه از سال‌جاری منطقه‌ای به وسعت بیش از 26 کیلومتر و محل زندگی 300 هزار نفر پاکسازی شده و امروز وضع‌مان بهتر از قبل شده است و دیگر شاهد این نخواهید بود که از میان بوته‌ها معتادان خارج شوند و معتاد متجاهر نیز کم‌تر در سطح پایتخت خواهید دید. دستگاه قضایی پا به پای ما همراه بودند و توانستیم موضوع نگران‌کننده حضور معتادان متجاهر در تهران را حل کنیم.
سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ نیز گفت: در حال حاضر تعدادی از معتادان متجاهر در اردوگاه زیادیان نگهداری می‌شوند و حدود 7 ماه از نگهداری این افراد می‌گذرد که حدود 25 درصد آنها در حال حاضر اشتغال دارند و علاوه بر اینکه از نظر جسمی این افراد سم‌زدایی شده‌اند بلکه کارهای روانکاوی و روانشناسی لازم نیز صورت گرفته و در حال حاضر 60 درصد از کسانی که در اردوگاه زیادیان سم‌زدایی شده‌اند امروز به جامعه برگشته‌اند. تعدادی از آنها حتی 8 سال با خانواده‌های خود هیچ ارتباطی نداشته‌اند و در آبان امسال نیز پارک جدیدی در اردوگاه زیادیان ایجاد می‌کنیم. در ادامه عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور اظهار داشت: در سه سال اخیر رهبر معظم انقلاب توجه ویژه‌ای به معتادان متجاهر داشته‌اند و تأکید داشتند که این معضل و مشکل باید حل شود. وی افزود: باید این معتادان از سطح شهر جمع‌آوری شوند و یک فضایی برای آنها ایجاد شود تا بتوانند غذایی بخورند و نسبت به درمان آنها نیز اقدام شود.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: آلودگی هوا، ترافیک و مشکلات حمل‌ونقل عمومی در اولویت نخست مردم قرار دارد و اولویت دوم که 83 درصد از مردم به آن رأی داده‌اند بحث آسیب‌های اجتماعی است که معتادان متجاهر نیز جزئی از آن محسوب می‌شود و برخورد با آن اهمیت ویژه‌ای دارد چرا که جامعه را به شکل بدی نشان می‌دهد. هاشمی خاطرنشان کرد: 8 تا 10 درصد جمعیت ما به‌عنوان معتاد مطرح می‌شوند ولی آمار دقیق‌تر این را نشان می‌دهد که در کشور 5 درصد از مردم معتاد هستند. در خصوص معتادان متجاهر در شوش، مولوی و هرندی اقدامات خوبی از سوی شهرداری صورت گرفته است و بافت فرسوده و ساختمان‌هایی که در این منطقه و محلات قرار دارد اجازه می‌دهد که چنین آسیب‌هایی شکل بگیرد و نکته مهم در اجرای طرح پاکسازی مناطق بازسازی بافت‌های فرسوده است و دولت نیز در این خصوص علاقه‌مند انجام اقدامات لازم است.
دسته بندی: انتظامی / اسلاید شو
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید